• vasterasatletklubb

Vilket SM!


När vi summerar klubbens första SM så kan man knappt tro att det är sant.

2 guld och 2 silver och en sjätteplats blev resultatet och dessutom ett svenskt rekord!

Vi börjar med vår första tävlingsdag som var tisdag 3 juli. På morgonen tävlade Åsa Mårtensson i -69 kg klassens B grupp och via prydliga personliga rekord, 70 kg i ryck och 86 kg i stöt, så vann hon den gruppen och det skulle sedan visa sig att hon även slog deltagare i A gruppen och placerade sig som god sexa i Sverige!

På eftermiddagen tävlade sedan Alice Mille i A gruppen i -69 kg klassen. Med en perfekt serie på sex godkända lyft och prydliga nya personliga rekord på 84 kg i ryck och 103 kg i stöt så hade motståndarna ingen chans. Alice vann med hela 9 kilo ner till tvåan och kan titulera sig som SVENSK MÄSTARE 2018!

Dag två hade vi hela fyra lyftare med och på eftermiddagen tävlade Mikaela Dyall Silvferbrand och Ida Åkerlund i - 90 kg klassen och Matilda Andersson i + 90 kg klassen.

Mikaela fick tyvärr inget godkänt i ryck men kunde i alla fall revanschera sig i stöten och gjorde 90 kg.

Desto bättre gick det för Ida Åkerlund som med ett ryck på 88 kg satte nytt svenskt rekord och när hon sedan stötte 105 kg så kunde hon ohotad vinna klassen med 16 kg och bli klubbens andra SVENSKA MÄSTARE!

För Matilda Andersson gick det inte mycket sämre. Med fem godkända lyft och bra taktiskt spel kunde hon knipa andraplatsen och åka hem med tre silverplaketter!

Med fina personliga rekord i ryck på 74 kg och i stöt på 99 kg och sammanlagt 173 kg.

Sist ut var de tunga grabbarna med vår Andreas Persson

Det visade sig att det skulle bli en riktigt jämn strid om platserna 2 och 3. Andreas låg efter sitt ryck på 120 kg sexa inför stöten. Men med fin taktisk känsla och stark stöt på 163 kg så kom han tvåa i stöten och sammanlagt! Även Andreas kunde åka hem med silverplaketter, två i det här fallet!


86 visningar

C/O Bo-Göran Lundqvist, Jaktmarksgatan 7, 722 23 Västerås E-mail: vasterasatletklubb@gmail.com Tel: 070-5500085

© 2017 by Västerås Atletklubb.