• vasterasatletklubb

Vilken helg!


Vilken helg det blev för klubben!

Under serieomgång 3 så lyckades så gott som alla lyftare som var med att överträffa sig själv. Det radades upp personrekord. Förutom Idas svenska rekord, som finns på separat inlägg, så blev det många fina resultat trots att flera varit sjuka och några fortfarande halvskadade.

Åsa Mårtensson som har problem med sin höft och kan bara styrkerycka och styrkevända fick med sig 60 i ryck och 81 i stöt, sammanlagt 141 kg och det är bara 6 kg ifrån kvalgränsen till SM i 69 kg klassen.

Matilda Andersson som gjorde sin första tävling har länge dragits med en knäskada. Hon lyckade ändå göra 63 i ryck och 85 i stöt, sammanlagt 148 kg. Det är bara 7 kg från kvalgränsen till SM i + 90 kg klassen

Mikaela hade inför tävlingen varit sjuk och febrig men kunde ändå göra ett bättre resultat än första omgången.

I ryck fick hon med sig 69 kg och i stöt 90 kg, sammanlagt 159 kg. Mikaela är sedan tidigare redan klar för SM.

Ida Åkerlund fick som sagt med sig tre svenska rekord. Ryck 87 kg, stöt 109 kg och sammanlagt 196 kg

Zoltan Hodik fick för första gången över 300 poäng. Det fick han via 77 kg i ryck och 101 kg i stöt och sammanlagt 178 kg.

Paul Granath som har problem med att få med sig godkända lyft i stöten lyckades denna gång få 80 kg i ryck och 95 kg i stöt och sammanlagt 175 kg.

Oscar Andersson som är inne i en hård tävlingsperiod i crossfit ställde upp för laget och gjorde två säkra lyft ett i ryck och ett i stöt. I ryck gjorde han 100 kg och i stöt 130 kg, sammanlagt 130 kg. Oscar är sedan tidigare klar för SM.

Andreas Persson var sist ut av alla och gjorde 111 kg i ryck och satte personrekord i stöt med 163 kg, sammanlagt 274 kg. Även Andreas hade varit sjuk veckan innan tävlingen. Andreas är sedan tidigare klar för SM.


37 visningar

C/O Bo-Göran Lundqvist, Jaktmarksgatan 7, 722 23 Västerås E-mail: vasterasatletklubb@gmail.com Tel: 070-5500085

© 2017 by Västerås Atletklubb.