Ida och Alice med i landslaget

Klubbens framgångar fortsätter! Tack vare sina utmärkta resultat under SM så har Ida Åkerlund och Alice Mille blivit uttagna till finnkampen. Finnkampen kommer äga rum samtidigt som dess namne i friidrott 1 september i Tammerfors i Finland. Vi gratulerar till dessa uttagningar och önskar de båda lyftarna lycka till!

Tvåa i medaljligan!

Nu är det så att det finns ingen officiell medaljliga i tyngdlyftning under SM men om vi räknar så som det görs under OS så kom vi två i den inofficiella medaljligan med våra två guld och två silver! Den tävling som officiellt finns är klubbtävling där alla deltagare får poäng efter sin placering och där kom vi femma! Där kan vi läsa att alla klubbar som var före oss hade betydligt fler deltagare.

Vilket SM!

När vi summerar klubbens första SM så kan man knappt tro att det är sant. 2 guld och 2 silver och en sjätteplats blev resultatet och dessutom ett svenskt rekord! Vi börjar med vår första tävlingsdag som var tisdag 3 juli. På morgonen tävlade Åsa Mårtensson i -69 kg klassens B grupp och via prydliga personliga rekord, 70 kg i ryck och 86 kg i stöt, så vann hon den gruppen och det skulle sedan visa sig att hon även slog deltagare i A gruppen och placerade sig som god sexa i Sverige! På eftermiddagen tävlade sedan Alice Mille i A gruppen i -69 kg klassen. Med en perfekt serie på sex godkända lyft och prydliga nya personliga rekord på 84 kg i ryck och 103 kg i stöt så hade motståndarna ingen cha

C/O Bo-Göran Lundqvist, Jaktmarksgatan 7, 722 23 Västerås E-mail: vasterasatletklubb@gmail.com Tel: 070-5500085

© 2017 by Västerås Atletklubb.