Flyttad träning!

Träningen lördag 25 november är flyttad till söndag 26 november. Crossfit Walleye kommer ha KM i crossfit på lördagen. Vi tränar samma tid, klockan 10:00, på söndag 26 november.

Tiderna förändras!

Tack vare Crossfit-sportens populäritet har tyngdlyftningen fått ett ansiktslyft och tagit sig upp från källarlokalerna och fått en högre status i idrottsvärlden. Det ska vi tyngdlyftare vara tacksamma för, dra nytta av och hjälpa Crossfit-sporten genom att sprida våra kunskaper och utnyttja våra möjligheter till nyrekrytering i Crossfits svallvågor. Första bilden är från Västerås AK:s nuvarande träningslokal. En ny och fräsch, komplett Eleiko-anläggning på ca: 200 kvm där de tränande är övervägande tjejer. Andra bilden är Västerås ruffiga tyngdlyftningslokal från 70-80-talet (då var enbart killar tillåtna att tävla i tyngdlyftning) där man tränade, bytte om och duschade i samma lokal på ca:

Oscar kvalade till SM och Ida vann

När Svealandsmästerskapet avgjordes i Upplands Väsby så lyckades Oscar Andersson som förste lyftare i vår nybildade klubb kvala till SM 2018. Han gjorde det med att klara 110 kg i ryck och 150 kg i stöt, sammanlagt 260 kg. Grattis Oscar! I samma tävling vann Ida Åkerlund sin klass på 80 kg i ryck och nytt personligt rekord i stöd på 105 kg! Med 185 kg sammanlagt kvalade även hon in till sommarens SM. Nu väntar vi på att hennes övergång ska bli klar så att hon kan tävla för Västerås AK nästa år! Den tredje lyftaren som vi hade anmält, Matilda Andersson, skadade sig tyvärr på sin häst innan tävlingen och kunde inte ställa upp.

Vi har två (tre) lyftare till Svealands!

Det blir två lyftare , Matilda Andersson och Oskar Andersson (tre med Ida Åkerlund men hon tävlar som sagt för Falu AK i år) som kommer tävla för oss på Svealandsmästerskapet. Tävlingen är 18-19/11 i Väsbyskolans Sporthall, Skolvägen, Upplands Väsby. Både Matilda och Oskar kommer göra sin debut som tyngdlyftare och vi ser fram emot detta! Ida har bara tävlat detta år men är redan svensk mästarinna och blev tvåa i Nordiska mästerskapet. Matilda Oskar Ida

Kan bli nya viktklasser!

Svenska tyngdlyftningsförbundet skriver på sin hemsida att det kan bli nya viktklasser för både damer och herrar. Det är det internationella förbundet som har fått direktiv från olympiska kommittén att ändra till sju viktklasser istället för åtta som det är nu. De har också ändrat på seriesystemet så att det ska gå snabbare att avancera för nya klubbar. 2018 kommer det finnas en division 1 och därunder kommer division 2 vara uppdelat i norra, östra, västra och södra. För oss betyder det att vi teoretiskt skulle kunna vara med och slåss om sm medaljerna i lag 2019! Ni kan läsa om detta här: http://www.tyngdlyftning.com/Nyheter/Egnanyheter/u14seriensm-kval2018datumsm-tavlingar/

C/O Bo-Göran Lundqvist, Jaktmarksgatan 7, 722 23 Västerås E-mail: vasterasatletklubb@gmail.com Tel: 070-5500085

© 2017 by Västerås Atletklubb.